Fizyoterapist Baba Necdet Öztekin ve ev hanımı Melek Öztekin'in kızları İrem Öztekin 16 yıl önce dünyaya geldi. Down sendromlu olan İrem'e ailesi sımsıkı sarıldı, onun için her şeyi yaptı. Bayraklı'da yaşayan Öztekin ailesi eğitim hayatına devam eden İrem'i, 2013 yılında okulların kapanmasıyla birlikte Bayraklı Belediyesi'nin yüzme kursuna yazdırdı. İrem Öztekin'in yüzmeye olan yatkınlığı ve özel yeteneği kurs öğretmenleri tarafından hemen görüldü ve ailesine bu yeteneğinin geliştirilmesi gerektiği anlatıldı. İrem'in hayatı da ailesinin aldığı bu destek kararıyla tamamen değişti. Öztekin ailesi de Bayraklı Belediyesi yüzme kursu öğretmenlerinin bu uyarısını dikkate alarak kızlarını İlimiz Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne (GSİM) bağlı Alsancak Yüzme Havuzu'na göndermeye karar verdi.

İrem, bu çalışmalarının karşılığını geçen ay Fransa'nın başkenti Paris'te Avrupa Açık Yüzme Şampiyonası'nda Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Down Sendrom Yüzme Milli Takımı yüzücüsü olarak aldı. Öztekin, ilk kez katıldığı şampiyonada büyüklerde yarıştığı 50 metre kelebekte 51.37, 100 metre kelebekte 2.03.32 derecesi ile gençler dünya rekoru kırdı, ancak bu kategorilerde dereceye giremedi. İrem ayrıca, kendi yaş gruplarında 100 metre serbestte bronz, 200 metre serbestte gümüş, 50 metre serbestte bronz, 50 metre kelebekte gümüş, 50 metre sırtta bronz madalya kazandı. Avrupa Açık Yüzme Şampiyonasına ilk kez katılan İrem Öztekin, şampiyonadan ülkesine 2 dünya gençler rekoru, 2 gümüş, 3 bronz olmak üzere toplam 5 madalya alarak döndü.
İrem Öztekin'in bu başarısı herkesi çok mutlu etti. Genç yüzücü şimdilerde önümüzdeki yılın temmuz ayında Kanada'da düzenlenecek olan dünya şampiyonasına hazırlanıyor. Antrenörü Efe Karaca, "İrem'in önünde ilk olarak şubat ayında bölge şampiyonası, nisan ayında da Türkiye şampiyonası var. Çalışmaya devam ediyoruz. Dünya şampiyonasına kadar durmak yok" dedi.
 
İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak Sporcumuz İrem’i ve Antrenörünü tebrik eder başarılarının devamını  dileriz.