Erkekler artistik cimnastikte 2016 Rio Olimpiyatları'na katılarak Cumhuriyet tarihinde bir ilki başaran Milli sporcumuz Ferhat Arıcan, yeni yılda 8 ayrı ülkede düzenlenecek 9 farklı şampiyonada madalya kazanmayı hedefliyor.

2020 Tokyo Olimpiyatları'na da katılmayı hedefleyen Ferhat, 2018'de birçok uluslararası müsabakaya katılacak. Branşında 2005 yılından itibaren üst üste 12 kez Türkiye şampiyonu olan, Cimnastik  literatüründe ülkemizde kendi adını taşıyan 3 harekete sahip tek sporcu unvanına da  sahip.

İlk olarak 3-5 Mart 2018'de tarihlerinde Türkiye Şampiyonası'nda altın madalya için yarışmaya çıkacak Ferhat, yine mart ayında Bakü ve Katar'da Dünya Kupası mücadelesi verdikten sonra sırasıyla Hırvatistan ve Portekiz'de yine Dünya Kupasına katılacak. Haziran ayında İspanya'daki Akdeniz Oyunları'na da katılacak olan Ferhat, Ağustosta İskoçya'da Avrupa Şampiyonası, eylülde önce Macaristan sonra Fransa'da Dünya Kupası heyecanı yaşayacak.

                Milli cimnastikçimiz Ferhat Arıcan, Tokyo Olimpiyatları'na kadar katılacağı her organizasyonun kendisi için son derece büyük bir önem taşıyan sporcumuz, 2018'de ilk olarak 3-5 Mart'ta Türkiye Şampiyonası'nda mücadele edecek Ferhat Arıcan'ın daha sonra 9 uluslararası organizasyonda yer alacak.

Son mücadelesi 25-30 Ekim 2018'de Katar'daki Dünya Şampiyonası ile sona erecek olan sporcumuza Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak başarılar diliyoruz.