T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından İzmir’de faaliyet gösteren 141 amatör futbol kulübüne 754 bin TL nakdi yardım yapıldı. Tüm spor kulüplerinin davet edildiği ödül töreninde konuşan İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Nüammer USLU, Türk sporuna hizmetleri nedeniyle amatör spor kulüp yöneticilerine teşekkür ederek, “kulüplerimize tesis imkanları sağlamanın yanı sıra nakdi ve malzeme yardımları yapmaya devam edeceğiz” dedi.   

Ülke sporunun kalkınmasına yönelik projelerle amatör sporlara hak ettiği değeri veren T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, amatör sporlara yönelik nakdi ve malzeme yardımlarını da artırarak sürdürmeye devam ediyor. T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından İzmir’de 2018 yılında 141 amatör futbol kulübüne 754 bin TL nakdi yardımda bulunulurken, yine aynı dönemde 256 amatör futbol kulübüne de 15 bin tane spor malzemesi yardımı yapıldı. Son 10 yılda yapılan nakdi yardım miktarının 3 milyon 140 bin 300 TL olduğu açıklandı.    

Amatör futbola yapılan nakdi yardımlar, İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen kahvaltı organizasyonuyla kulüp başkanlarına takdim edildi. Törende konuşan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kadri Yatkın, katkıları nedeniyle Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü’ne teşekkür etti.  

DESTEKLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK

İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Nüammer USLU, organizasyona katılan amatör kulüp yetkilileriyle tek tek ilgilenip, Türk sporuna olan katkıları nedeniyle teşekkür etti. USLU, konuşmasında; “Amatör spor kulüpleri, sporun mutfağıdır. Milli sporcularımızın yetişmesinde ilk adımı ve tohumu atan kulüplerimizdir. Nakdi yardımlarımızın yanı sıra geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da malzeme yardımları yapacağız. Spor Bakanlığımızın, Genel Müdürlüğümüzün amatör kulüplerine yardımları artarak devam edecektir” diye konuştu.

İLÇELERDEKİ TESİSLER EN KISA SÜREDE HİZMETE GİRECEK

USLU konuşmasının sonunda ilçelerde yapılacak tesislerle ilgili de kulüp yöneticilerine bilgi verdi. İl Müdürümüz Nüammer USLU, Seferihisar, Karaburun ve Kemalpaşa’daki sahaların bakım onarım ihalelerinin gerçekleştiğini belirterek, “bu tesislerimiz, en kısa zamanda amatör sporun hizmetine sunulacaktır” dedi.