Özel Sporcular Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Cimnastik Şampiyonası, Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Başbakanımızı şampiyonanın düzenlendiği salon girişinde milletvekillerimiz, İl Müdürümüz Nüammer USLU ve özel sporcular karşıladı. Özel sporcularla ilgili birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Başkanımız Binali YILDIRIM, "Bir yandan lazım olan yasaları çıkartırken, bir yandan da toplumsal farkındalığı geliştirmeye gayret ettik. Özel insanların, özel sporcuların hayatın içinde daha fazla yer alması için gayret gösterdik. Engel bedenlerde değil, zihinlerdedir. İşe önce zihinlerdeki engelleri kaldırarak başladık" dedi.

Başbakanımız Binali YILDIRIM, Özel Sporcular Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Cimnastik Şampiyonası açılış törenine katıldı. Özel Sporcular Federasyonu Başkanı Birol AYDIN’ın açılış konuşmasını yaptığı törende özel sporcular tarafından cimnastik gösterisi yapıldı, ardından Başbakanımız Binali Yıldırım ile hatıra fotoğrafı çekildi. Başbakanımız YILDIRIM, rekortmen özel sporculara da madalyalarını takdim etti.

Törende konuşma yapan YILDIRIM, şampiyonaya 81 ilden özel sporcuların katıldığını kaydederek, "Bu müsabaka çok anlamlı ve değerli. Burada özel sporcular, özel yavrularımız yarışıyor. İktidara geldiğimizden itibaren siz özel çocuklarımızın şartlarının iyileştirilmesi için çok önemli kararlar aldık. Bu şampiyona da, aldığımız bu kararların, yaptığımız hizmetlerin karşılığını fazlasıyla gördüğümüzü ifade etmek isterim. Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz, sizlere her zaman pozitif ayrımcılık gösterdi. Engelli yavrularımızın sıkıntılarına çare bulmayı hiç ama hiç gündemimizden çıkarmadık. Daha fazlasını yapma konusunda da bakanlarımızı, belediye başkanlarımızı, federasyonları, dernekleri, vakıfları seferber ettik. Özel sporculara yönelik yaptığımız işleri asla bir lütuf, bir yardım olarak görmedik. Yapılan her şeyi bir hak, bir görev olarak gördük. Bu bir lütuf değil, sizin en temel hakkınızdır" dedi.

“ENGEL BEDENLERDE DEĞİL”

Özel sporcularla ilgili birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Başbakanımız YILDIRIM, "Bir yandan lazım olan yasaları çıkartırken, bir yandan da toplumsal farkındalığı geliştirmeye gayret ettik. Özel insanların, özel sporcuların hayatın içinde daha fazla yer alması için gayret gösterdik. Ancak yapılanları yeterli görmüyor ve sizleri hiçbir zorlukla karşılaşmadan sporunu yaşayacağı, rahatça yaşayacağı bütün fiziki şartları oluşturuyoruz. Engel bedenlerde değil, zihinlerdedir. İşe önce zihinlerdeki engelleri kaldırarak başladık" dedi.