Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yaştan insanın spor yapabileceği şekilde düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen “Amatör Spor Haftası” etkinlikleri, Cumhuriyet Meydanı’nda gösterilerle başladı.
        

Törene; Gençlik ve İl Spor Müdürümüz Nüammer USLU, İzmir ASKF Başkanı Kadri YATKIN ve ilimizde görev yapan daire amirleri, spor kulüpleri yöneticileri, antrenör ve sporcuların yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikler kapsamında, İl Müdürümüz Nüammer USLU ile İzmir ASKF Başkanı Kadri YATKIN, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşımız okundu.

Amatör Spor Haftası etkinlikleri, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Nüammer USLU’nun açılış konuşmasıyla başladı. Konuşmasına; Bakanlığımızın gerçekleştirdiği projeler sayesinde Türkiye genelinde 1 milyona yakın insana spor yapma imkanının sağlandığını ve yüzbinlerce gencimizin katılımıyla çeşitli aktiviteler gerçekleştirildiğini belirterek başlayan USLU, “Bu noktadan hareketle, Bakanlığımız her tür amatör sporu desteklemek, toplumumuzda yeni bir heyecan ve uyanışı başlatmak için Amatör Spor Haftasını uygulamaya koymuştur.

Değerli katılımcılar, spor sağlıklı yaşamanın yanı sıra, yaşam kalitenizi artırır.  Bedensel, ruhsal açıdan sağlıklı bir toplumun oluşmasına yardımcı olur. Amatör sporları yaygınlaştırmakla toplumumuzu birden fazla sporla tanıştırmış oluyoruz. Bu da Amatör Sporları yurt geneline yaymakla mümkün olacaktır.

Yıl boyunca gerçekleştirdiğimiz İl Spor Merkezlerimizde; Koşabiliyorken Koş, Diyanet ve Yaşam Boyu Spor gibi projelerimizle on binlerce vatandaşımıza tesislerimizde spor yapma imkânı sağladık. Bunun yanı sıra geleceğimiz olan gençlerimizi ilimiz Gençlik Merkezlerinde kurulan atölyelerde birçok faaliyet ile buluşturduk. Atasını ve ecdadını bilen bir nesil idamesi için birçok kültürel faaliyet içinde yer almalarını sağladık. Kış döneminde özellikle mevcut tesislerimizin ve bundan sonra yapacağımız spor tesislerinin engelli vatandaşlarımızın ve sporcularımızın kullanımına uygun hale getirilmesi yönünde çalışmalarımız kararlı bir şekilde devam etmektedir.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak, önümüzdeki dönemde Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, spor kulüplerimiz ve basınımızla sıkı işbirliği yaparak sporu tabana yaymak, aktif sporcu sayısını artırmak, her yaştan bireye spor yaptırmak amacıyla sağlıklı bir toplum için çalışmalarımız bütün hızıyla devam edecektir. Olimpiyat gibi önemli organizasyonlarda başarı için, sporda eğitim en önemli boyutlardan birisidir. İyi eğitimli antrenör ile sporcunun her zaman başarıyı yakaladığını görüyor ve teşkilat olarak bu felsefede hareket ediyoruz.

Bu bağlamda; Sayın Cumhurbaşkanımızın 100 günlük eylem planına aldığı ve çok önem verdiği “Türkiye Sportif Yetenek Taraması” projesi kapsamında, bu yıl Mayıs ayında ilimizde İlkokul 3. sınıfta öğrenim gören 8.450 çocuğumuz taramadan geçirildi. Bu proje ile Ekim ayının sonuna kadar Ülke genelinde 1.000.000 çocuğumuzun taramasının yapılarak, yetenekli olduğu spor branşına yönlendirilmesi hedeflenmektedir. Bu önemli projenin uygulandığı ölçüm istasyonunun bir örneğini birazdan hepimiz gözlemleme imkânı bulacağız.

Destekleri başarımızın en önemli öğesi olan ve çocuklarını spora yönlendiren velilerimize özellikle teşekkürü bir borç biliyor, 7’ den 77’ ye tüm vatandaşlarımızı tesislerimizde spor yapmaya davet ediyorum” dedi.

Etkinlikler kapsamında Alsancak Melih Özakat İlkokulu öğrencileri; 20 metre sürat, geriye doğru sağlık topu atma, dikey sıçrama, bocce ve mölkky gibi stratejik, zeka ve beceri oyunlarını sergiledi.   Alanda kurulan düzeneklerle çeşitli amatör spor branşlarımız, töreni izlemeye gelen halkımıza ve çocuklarımıza sunumlarla ve oyunlarla tanıtıldı.