13-18 Kasım 2018 tarihleri arasında Almanya’nın Oberhousen sehrinde düzenlenen CMAS Sualtı Ragbisi Gençler (U21) Dünya Şampiyonasında Türk Milli takımlarımız müsabakalara katılan 13 takım içerisinden Bayan Milli Takımı Dünya Şampiyonu olurken Erkek Milli Takımımız Dünya 3. su oldu.

Milli Takım Teknik Direktörü Tarkan LALELİ ve Antrenörü olduğu Ege Sualtı Ragbisi Spor Kulübünün Milli Sporcuları Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Nüammer USLU yu makamında ziyaret etti.

“Son 3 yıldır Ege Sualtı Ragbisi Spor Kulübü olarak Avrupa Gençler kulüpler şampiyonasında 3 yas kategorisinde de başarılara imza atan takım hem ulusal hem de uluslararası arenada ülkemizi ve İzmir’i kulüp olarak başarıyla temsil etmeye de devam ediyor.

Hazırlık çalışmalarının tamamının İzmir Bornova da Ege Üniversitesinin Yüzme havuzunda yapan takım Milli Takımlara en çok sporcu yetiştiren kulüp olarak 10 milli sporcusu ile branşın lokomotifi olmaya devam ediyor.

İl Müdürümüz Nüammer USLU “İzmir İl faaliyetlerinin aktif hale getirilmesi ve Okul Sporlarına Sualtı Ragbisi branşının da eklenmesi için çalışmalara başlanması hususunda gerekli birimlere talimatlarını verirken 2019 yılında yapılacak Büyükler Dünya Şampiyonası ve Gençler Avrupa şampiyonası hazırlıklarına ara vermeden devam eden sporculara başarılar diledi ve Sporculara hediye takdim etti.”

 Sporcular da yeni başarılara imza atmak için Gençlik ve Spor İl müdürümüz Nüammer Uslu’ya söz verdiler.