İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde Sarıkamış Harekatı'nın 104. yılı nedeniyle anma yürüyüşü düzenlendi. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 81 ilde eş zamanlı düzenlediği "Sarıkamış Türkiye Şehitleri ile Yürüyor" etkinliği çerçevesinde, İl Müdürümüz Nüammer USLU, ilçe ve şube müdürlerimiz,  gaziler, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş Atatürk Mahallesi'nde bulunan Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi.

7'den 70'e vatandaşların iştirak ettiği yürüyüşte 103 metre uzunluğunda Türk bayrağı taşındı. Yürüyüş, Yalı Mahallesi'ndeki Şehitler Anıtı'nda tamamlandı. İlköğretim öğrencisi Elanur Uyanık, Asım’ın nesli adlı şiiri okudu. İl Müdürümüz Nüammer USLU, Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü ve vatandaşlar anıta karanfil bıraktı.

DESTANLARI UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ

Gençlik ve Spor İzmir İl Müdürümüz Nüammer USLU, 104 yıl önce Mehmetçik'in Sarıkamış'ta bir destan yazdığını vurgulayarak, "Bu destanı halkımızla hep birlikte anıyoruz. Bu aziz vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimize rahmet minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Biz millet olarak bu destanları unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız." dedi.

Yürüyüşe 5 yaşındaki torunu ile katılan Nazan Özşahin, şehitlere minnettar olduklarını belirtti. Vatandaşların taşıdığı dev Türk bayrağını görünce çok mutlu olduğunu ifade eden Özşahin, "Yürüyüş boyunca çok duygulandım ve mutlu oldum. Bu kadar insan duyarlılık gösterip buraya gelmiş. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." şeklinde duygularını dile getirdi

Yürüyüş sonunda konuşma yapan İl Müdürümüz USLU, şu ifadeleri kullandı; “Sarıkamış bu milletin asil ve cesur evlatlarının destanıdır. Tarih böylesine inançlı bir ordunun bir dağın yamaçlarında, karların arasında kitleler halinde donup cennete intikal ettiğini unutmayacak. Sarıkamış Mehmetçiğin her şart altında irade, cesaret ve disiplinden oluşan karakterini nasıl muhafaza ettiğini tarihe altın harflerle yazdığı bir semboldür. Sarıkamış cennete yürümenin adı, cenneti hak etmenin anahtarıdır. 

?Sarıkamış Harekatı’nın ardından 104 yıl geçti. Asırlar önce vatan topraklarına birer kar tanesi gibi düşen kardelenleri, 90 bin şehidimizi bugün burada vatan aşkıyla dolu halkımızla gençlerimizle anıyor, rahmetle yad ediyoruz.? Şehitlerimiz; milletimizin ve devletimizin manevi tapu senedidir. Sarıkamış'ta  -40 derecede göçüp giden asil şehitlerimiz, kurtuluş mücadelemizin çekirdeğini oluşturdular. Onlar düşmana teslim değil, Allah’a teslim oldular. Yarınlarımızda rahat edelim diye kardan kefen giydiler.

Bu gün burada toplanan vefakâr gençlik, fedakârecdadını unutmadı. Gençlerimiz, bu kutsal mirası her daim ilelebet, muhafaza ve müdafaa edeceğine olan inancımız tamdır. Bu emaneti omuzlarda taşımak borcumuzdur. 

Yüz yıl öncesini idrak edemeyenler yüz yıl sonrasını düşleyemezler. Bugün bir asır öncesini temsilen yürüdük. Allah'ın izniyle sonsuza dek yürümeye, hatırlamaya ve hatırlatmaya devam edeceğiz. Cennete giden yolda yürüyen atalarımız anısına Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından başlatılan Gençlik Şühedanın izinde sloganıyla 81 ilde gerçekleştirdiğimiz bu kutlu yürüyüş ve vatan aşkımızın, şehitlere duyduğumuz minnetin göstergesidir.

Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker; bizler de senin gibi memleketimizi ve geleceğimizi korumak için bağımsız Türkiye Cumhuriyeti için, yeni bir nefes için, Güçlü Türkiye için, bu topraklara terini, kanını ve canını hiç çekinmeden akıtmaya hazırız.

Bu duygu ve düşüncelerle, Sarıkamış Harekâtı’nda şehit düşen kahramanlarımıza ve bu topraklar için canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan gazilerimize esenlikler diliyor, Saygılar sunuyorum.