Alsancak Gençlik Merkezi'nin koordinesinde, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) işbirliğiyle düzenlenen futbol turnuvası, ülkemizin kahraman şehitlerini anmak ve milli birlik-beraberlik duygularını pekiştirmek amacıyla gerçekleşti. 64 takımın ve 1200 sporcunun büyük ilgi gösterdiği turnuva, Atatürk Stadyumu'nda gerçekleşen çekişmeli yarı final ve final maçlarıyla sona erdi. Şehit ve gazi aileleri ile sporcu velilerinin katılımıyla gerçekleşen turnuvada, fair-play ruhu hakimdi ve mücadele son derece çekişmeli geçti. Katılımcılar arasında dostluk ve dayanışma atmosferi hakimdi ve herkesin bir araya gelerek sporun birleştirici gücünü yaşadığı bir etkinlik oldu. 

İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban , Karabağlar Kaymakamı Cemil Özgür Öneği , İl Milli Eğitim Müdürü Dr.Ömer Yahşi, ,Gençlik Hizmetleri Müdürü Ahmet GÜLCAN, Spor Hizmetleri Müdürü İsmail ALSAÇ ve Yurt Hizmetleri Müdürü Hakan UZUN , TÜGVA İzmir İl Temsilcisi Muhammet Yiğit Aslanata'nın katıldığı turnuva sonunda gerçekleştirilen kapanış programında dereceye giren kulüp ve sporculara ödülleri düzenlenen törenle takdim edildi.

Bu anlamlı organizasyon sayesinde, şehitlerimizin fedakarlıklarını ve ülke sevgisini bir kez daha yaşadık ve anlamlı bir şekilde onların anısını yaşattık.