Sporda başarılı olmak için bütün milletçe sporun niteliği ve değeri anlaşılmış olmak ve ona kalpten sevgiyle bağlanmak ve onu vatan görevi saymak gerekir.

Sporun tabana yayılmasını, halkımızın, çocuklarımızın ve gençliğimizin spor yapmasını, onlara sağlıklı yaşam biçimi sunmasını hedefleyen, bu amaç için de amatör spor kulüplerine her türlü desteği veren, geleceğin olimpiyat şampiyonlarının yetiştirilmesi için bütün imkânlarını seferber eden

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu iş birliği ile bu yıl 7. Si gerçekleştirilen 2019 yılı amatör spor haftası açılış törenini bu sene Halkapınar Spor Salonunda Gerçekleştirdik.

Törene; Vali Yardımcımız Erhan GÜNAY,Gençlik ve İl Spor Müdürümüz Nüammer USLU, İzmir ASKF Başkanı Kadri YATKIN ve ilimizde görev yapan Şube Müdürlerimiz, İlçe Müdürlerimiz, Spor kulüpleri yöneticileri, Antrenör ve sporcuların yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende  İstiklal Marşımızın okunmasının ardından etkinlikler kapsamında, ASKF Başkanı Kadri YATKIN ve İl Müdürümüz Nüammer USLU’nun açılış konuşmaları yer aldı.

İl Müdürümüz Nüammer USLU konuşmasında “Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ve Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu iş birliği ile bu yıl 7. sini gerçekleştirdiğimiz “Amatör Spor Haftası” açılışına hoş geldiniz diyor, sizleri saygıyla selamlıyorum.

Bakanlığımızın gerçekleştirdiği projeler sayesinde Türkiye genelinde 1 milyona yakın insana spor yapma imkânı sağlandı ve yüzbinlerce gencimizin katılımıyla çeşitli aktiviteler gerçekleştiriliyor.

Bu noktadan hareketle, Bakanlığımız her tür amatör sporu desteklemek, toplumumuzda yeni bir heyecan ve uyanışı başlatmak için Amatör Spor Haftasını uygulamaya koymuştur.

Değerli katılımcılar, spor sağlıklı yaşamanın yanı sıra, yaşam kalitemizi artırır.  Bedensel, ruhsal açıdan sağlıklı bir toplumun oluşmasına yardımcı olur.

Yıl boyunca gerçekleştirdiğimiz İl Spor Merkezlerimizde; Koşabiliyorken Koş, Diyanet ve Yaşam Boyu Spor gibi projelerimizle on binlerce vatandaşımıza tesislerimizde spor yapma imkânı sağladık. Bunun yanı sıra geleceğimiz olan gençlerimizi ilimiz Gençlik Merkezlerinde kurulan atölyelerde birçok faaliyet ile buluşturduk. Atasını ve ecdadını bilen bir nesil idamesi için birçok kültürel faaliyet içinde yer almalarını sağladık. Kış döneminde özellikle mevcut tesislerimizin ve bundan sonra yapacağımız spor tesislerinin engelli vatandaşlarımızın ve sporcularımızın kullanımına uygun hale getirilmesi yönünde çalışmalarımız kararlı bir şekilde devam etmektedir.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak, önümüzdeki dönemde Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, spor kulüplerimiz ve basınımızla sıkı işbirliği yaparak sporu tabana yaymak, aktif sporcu sayısını artırmak, her yaştan bireye spor yaptırmak amacıyla sağlıklı bir toplum için çalışmalarımız bütün hızıyla devam edecektir. Olimpiyat gibi önemli organizasyonlarda başarı için, sporda eğitim en önemli boyutlardan birisidir. İyi eğitimli çalıştırıcı ile sporcunun her zaman başarıyı yakaladığını görüyor ve teşkilat olarak bu felsefede hareket ediyoruz.

Bu bağlamda; Cumhurbaşkanlığımızın 100 günlük eylem planında da yer alan “Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme ” projesi kapsamında, bu yıl ilimizde İlkokul 3. sınıfta öğrenim gören 25.887 çocuğumuz taramadan geçirildi. 3.628 yetenekli çocuğumuz 2.aşamaya hak kazandı ve eğitimleri de merkez ve ilçe salonlarımızda eş zamanlı olarak başladı;3. Yıl tarama çalışmalarımızda ocak ayı itibariyle 152 Antrenörümüzün katılımıyla başlayacaktır. Yetenekli çocuklarımızı keşfetmeye her yıl daha da artan katılımla devam edeceğiz.

Destekleri başarımızın en önemli öğesi olan ve çocuklarını spora yönlendiren velilerimize özellikle teşekkürü bir borç biliyor, 7’ den 77’ ye tüm vatandaşlarımızı spor yapmaya davet ediyorum.

         07-14 Ekim 2019 tarihleri arasında gerçekleştirdiğimiz Amatör Spor Haftası boyunca yapacağımız aktivitelere katılımınızı bekler. Saygılar sunarım” dedi.

Açılış Töreni  Gaziemir Belediyesi Poomse Taekwon-do grubunun gösterileriyle başladı, İzmir Karate İl Temsilciliğimizin Milli Sporcularının yaptığı gösterilerle devam eden törende, Özel Sporcularımızın yer aldığı İzmir B.Ş.B sinin  Buz Pateni ve aynı zamanda Cimnastik Türkiye Şampiyonu olan milli sporcumuz Selin Durgut ve Hatice Dikmenin patenle yaptığı gösterinin ardından; Kurulan spor stantlarında atletizm, basketbol, voleybol, tenis, masa tenisi, cimnastik, badminton, Bisiklet , Oryantiring , Okçuluk, Taekwon-do gibi spor aktiviteleri ile sporcular keyifli vakit geçirdi. Sektörlerde yer alan diğer branş sporcuları da gösterilerini sergiledi .

07-14 Ekim 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Amatör Spor Haftası boyunca çeşitli spor branşlarında salonlarımızda müsabakalar yapılacak.

Amatör Spor Haftası kapsamında İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından çeşitli spor branşlarında gerçekleştirilecek olan müsabakalarda yarışacak olan sporculara ve takımlara ,  başarılar dileriz.