Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından Türkiye'de ilk kez düzenlenecek olan 2024 Trisome Oyunları (2. Down Sendromlular Spor Oyunları), 19-26 Mart 2024 tarihleri arasında Antalya'da gerçekleşecek.

Özel Sporcular Federasyonu tarafından düzenlenecek 2024 Trisome Oyunları'na 33 ülkeden 1000'den fazla Down Sendromlu özel sporcu, antrenör ve idareci katılacak.

 

Açılışı bugün yapılacak olan 2024 Trisome Games oyunlarına Tenis antrenörümüz Sermin Günaydınoğlu’nun sporcusu Kadriye Berfin Aşık Türkiye’yi Tenis branşında temsil edecektir. Dünyanın kalbinin atacağı Antalya’da Türk milli takımımıza başarılar dileriz.

 

2024 Trisome Oyunları'nda Türkiye'nin yanı sıra Amerika, Arnavutluk, Arjantin, Avusturalya, Azerbaycan, Brezilya, Bulgaristan, Kolombiya, Hırvatistan, Çekya, Estonya, Finlandiya, Fransa, İngiltere, Hong Kong, Macaristan, İrlanda, İtalya, Japonya, Litvanya, Makao, Meksika, Mısır, Yeni Zelanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Rusya, Slovenya, Güney Afrika, İspanya ve Venezuela yer alacak.

 

Türkiye 8 branşta 86 sporcu ve 50 antrenör ile 2024 Trisome Oyunları'na katılım gösterecek olup, atletizm, basketbol, cimnastik, futsal, judo, masa tenisi, tenis ve yüzme branşlarında mücadele edecek.

 

Trisome Oyunları'nda TFF'nin destek verdiği ve Özel Sporcular Federasyonu bünyesindeki Down Sendromlular Futsal Millî Takımımız da mücadele edecek.