19 Eylül’deki eleme maçlarıyla başlayan Folkart İzmir Cup ATP Challenger turnuvası 27 Eylül’de yapılan tekler finaliyle sona erdi. 

İlimiz Zübeyde Hanım Mahallesi Tenis Eğitim Merkezi, merkez kortta yapılan final müsabakasını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz KOCAOĞLU, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz DURMUŞ, Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Ali Osman TATLUSU, Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut SANCAK ve çok sayıda seyirci takip etti.

Büyük çekişmeye sahne olan final müsabakasında, organizasyona 4 numaralı seribaşı olarak katılan Lacko, 1 saat 25 dakika süren şampiyonluk maçında Rumen Marius Copil’i 6-3, 7-6’lık setlerle yenerek kupaya uzandı.  Lacko 2011’den sonra İzmir’de bir kez daha zirveye çıktı.

Finalin ardından düzenlenen ödül töreninde Lucas Lacko ve Marius Copil’in kupalarını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz KOCAOĞLU, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz DURMUŞ, Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Ali Osman TATLUSU ve Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut SANCAK takdim etti.

Turnuvanın ardından açıklamalarda bulunan İl Müdürümüz Ali Osman TATLISU “ Çok güzel ve İzmir’in marka değerine değer katacak bir turnuvanın sonuna geldik. Final müsabakası da büyük çekişmeye ve heyecana sahne oldu. Şampiyon olan Lukas Lacko ve turnuvayı ikinci sırada tamamlayan Marius Copil’i gösterdikleri performanstan ötürü tebrik ederim. Buradaki tenis kortlarımız işlevsel hale gelmiştir. Türkiye Tenis Federasyonu ile birlikte gerek uluslararası gerek ulusal turnuvalara ev sahipliği yapacak niteliktedir. Bu vesileyle İzmirli Tenis severleri kortlarımıza bekliyoruz.  Ayrıca turnuvada emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.