16 ülkeden 276 sporcunun katıldığı yarışlar 24 – 28 Kasım 2015 tarihleri arasında 4 gün boyunca sürdü.  
 
Birbirinden renkli görüntülere sahne olan yarışların ödül töreni çeşme Sheraton Otel’de yapıldı. Ödül Törenine İzmir Valisi Mustafa TOPRAK, İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman TATLISU, Çeşme Kaymakamı Mustafa ERKAYIRAN, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin DALGIÇ, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem DEMİRTAŞ, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf ÖZTÜRK, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı ve Solo Yelken Kulübü Başkanı Rebii AKDURAK, Çeşme Yelken Kulübü Başkanı Özlem AKDURAK, sporcular, antrenörler ve hakemler katıldı.

Törende konuşan İzmir Valisi Mustafa TOPRAK “ Dört gün boyunca süren yarışlarımız kazasız belasız sonuçlandı. Rüzgar ve turizmin bir araya geldiği en güzel yerlerden birisi olan Çeşme’de gelecek yıl yeniden birlikte olmak ve tüm misafir sporcularımızı yeniden ağırlamayı diliyoruz.” dedi.
Törenin sonunda organizasyona sponsor olarak destek olan kurum ve kuruluşlara plaket ve optimist yarışlarında dereceye giren sporculara ödül verildi.

Turnuva ile ilgili değerlendirmede bulunan İl Müdürümüz Ali Osman TATLISU “Çeşme Opti Week’ e katılan öncelikle tüm sporcuları ve emeği geçen herkesi tebrik ederim. Bu ve bunun gibi uluslararası organizasyonların ilimizde yapılıyor olması İzmir’in marka değerine değer katmaktadır. Bizde bunun mutluluğunu yaşamaktayız. Umarım bu tip organizasyonlar artarak ilimizde yapılmaya devam eder. Bizde bunun için elimizden geleni yapmaya hazırız.” dedi.